ergotherapeut & praktijkhouder

Marlou Zandbergen

Marlou

Bereikbaar op 06 – 46 38 50 94

Sinds februari 2015 ben ik met veel plezier werkzaam bij Ergokids, nadat ik net de opleiding had afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Per januari 2023 ben ik met trots de huidige praktijkhouder van Ergokids.

Binnen mijn opleiding heb ik mij direct zoveel mogelijk gespecialiseerd in het werken met kinderen, hier lag (en ligt) mijn passie!

Na mijn opleiding heb ik de Post-HBO ‘Sensorische informatieverwerking bij een kind’ gevold bij Anders kijken naar Kinderen in Leiden.

Deze opleiding heeft mij veel handvatten gegeven in het begrijpen en behandelen van hulpvragen omtrent prikkelverwerking bij kinderen. Daarnaast ben ik geschoold in de ‘Cognitive Orientation to Daily Occupational Performance (CO-OP) methode.

Deze manier van benaderen zet het kinder in zijn/haar kracht en versterkt het zelfvertrouwen door het nemen van regie tijdens het handelen. Dit pas ik dagelijks toe bij kinderen met diverse leeftijden en hulpvragen en daarbij geef ik ouders ook handvatten hoe zij dit zelf kunnen toepassen in de thuissituatie. Het gebruik maken van de CO-OP is als een rode draad, ook bij de hulpvragen die gericht zijn op de schrijfvaardigheden, kleutervaardigheden, planning en organisatie of concentratievaardigheden.

Ik heb een periode lang deel uitgemaakt van de commissie Kinderergotherapie Praktijken Nederland (KETP) om zo binnen de ontwikkeling van het beroep Ergotherapie mijn bijdrage te kunnen leveren.

Ik kijk er naar uit om samen te werken en verder te blijven ontwikkelen in het werken met kinderen. Zowel samen met de kinderen, als het coachen en samenwerken met de ouders, leerkrachten, andere professionals en ons eigen Ergokids-team. Bovenal het kind op een hoger niveau te gaan tillen en daar de ondersteunen waar het nodig is!