ergotherapie

Ready, set, groep 3!
Aanmelden RSG3!contactformulier

Voor wie?

Voor alle kinderen die van groep 2 naar groep 3 gaan en net dat steuntje in de rug nodig hebben om de start van groep 3 zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Voor sommige kinderen is het een spannende overgang en ook hebben wij van verschillende ouders gehoord dat ze zich afvragen in hoeverre hun kind startklaar is voor groep 3. Daarom hebben wij het Ready, Set, Groep 3! programma opgezet. Kijk hier voor ons leuke introductiefilmpje!

Hoe gaat het in zijn werk?

U kunt uw kind inschrijven voor 2 ochtenden van 09.00 uur tot 12.00 uur in de zesde week van de zomervakantie. Mocht uw kind vaker willen komen dan kan dat natuurlijk ook! Het programma duurt 3 uur per ochtend en wordt gegeven in kleine groepjes op onze praktijk locatie in Huizen. Op het inschrijfformulier schrijft u uw vragen en eventuele zorgen, zodat het voor ons helder is waar uw kind een steuntje in de rug kan gebruiken. Uw kind krijgt tijdens het programma een pakketje mee naar huis met meer informatie over de geleerde vaardigheid en met tips hoe er thuis geoefend kan worden. Tevens worden er gerichte adviezen gegeven.

Voor de volgende basisvaardigheden kunt u uw kind inschrijven

Voorbereidend schrijven: schrijven is een groot onderwerp in groep 3. Er zal aandacht zijn voor hoe je het potlood vasthoudt en de motorische vingerbewegingen om de letters straks netjes tussen de lijnen te kunnen maken.

Zithouding/luisterhouding: er moet (veel) meer aan tafel gewerkt worden en de juf/meester zal veel uitleggen. Hoe zorg je nou dat je alle uitleg goed volgt? En hoe moet je zitten als je gaat schrijven of werken?

Planmatig handelen: iets wat de hele dag voorbij komt en nog belangrijker is in groep 3. Wat moet je doen? Hoe ga je dat doen en wat heb je nodig? Aan het werk! En even checken of alles af en goed gemaakt is om onnodige foutjes te voorkomen.

Alle drie de basisvaardigheden komen in het programma voldoende aan bod.

Praktische informatie 2024

De data voor 2024 zijn: van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 30 augustus. Het inschrijfformulier kunt u hier downloaden: Inschrijfformulier 2024 RSG3!

Nog vragen hierover? Mail naar bianca@ergokids.nl